Het is van belang dat je personeel goed in zijn vel zit. Jij kan als ondernemer bijdragen aan gezond personeel, dat samen met jou werkt aan een gezond bedrijf. Wij kijken graag samen met jou wat past bij je onderneming én staan stil bij mogelijke risico’s en pensioenregelingen.

Risico's en regelingen voor je personeel 

Verzuim

Als ondernemer kun je te maken krijgen met uitval van een medewerker, bijvoorbeeld door een burn-out of ziekte. Als werkgever ben je in deze situaties verplicht om twee jaar lang minimaal 70% van het loon door te betalen. Door het afdekken van de risico’s met een verzuimverzekering (werknemersverzekering) worden deze kosten vergoed. Optioneel in de polis is een arbodienst, die de re-integratiebegeleiding uit handen neemt.


> Lees meer over de verzuim(ontzorg)verzekering

> Vraag vrijblijvend een gesprek aan over verzuim 


Verzuimontzorgverzekering 

Je hebt als werkgever de keuze uit twee smaken: de standaard verzuimverzekering en de verzuimontzorgverzekering. De verzuimontzorgverzekering keert het loon uit van de zieke medewerker én de verzekeraar wijst standaard een casemanager toe, die jou als ondernemer van A tot Z ontzorgt. Daarnaast biedt de Verzuimontzorgverzekering een premiedemping, die ervoor zorgt dat een hoog ziekteverzuimpercentage geen extreme premiestijging veroorzaakt bij prolongatie. De Verzuimontzorgverzekering is speciaal ontwikkeld voor MKB bedrijven. Het Verbond van Verzekeraars, de overheid en werkgeversorganisaties hebben hierover afspraken gemaakt.


> Vraag vrijblijvend een gesprek aan over verzuimontzorgverzekering

> Lees meer over de verzuim en verzuimontzorgverzekering 


WIA en WGA 

Als werkgever betaal je de eerste twee jaar een deel van het loon door. Soms is dat langer, als de Wet Verbetering Poortwachter niet goed is uitgevoerd. Na die twee jaar vraagt de werknemer een WIA-uitkering aan. Deze uitkering ligt lager dan het laatstverdiende loon. Als werkgever kun je ervoor kiezen om deze inkomensterugval deels af te dekken voor je personeel met een verzekering, namelijk een WIA-aanvullingsverzekering. Deze aanvulling is voor sommige werkgevers een verplichting vanuit de CAO. Daarnaast wordt deze aanvulling vaak aangeboden als een secundaire arbeidsvoorwaarde.


Ziektewet eigenrisicodragerverzekering
Daarnaast betalen werkgevers premie aan het UWV voor de WGA-uitkering. Sommige bedrijven kiezen ervoor hiervoor zelf een private verzekering af te sluiten en zo eigenrisicodrager te worden. Dan sluit je een Ziektewet eigenrisicodragerverzekering af.


> Vraag vrijblijvend een gesprek aan over WIA, WGA en ziektewet eigenrisicodragerverzekering

> Lees meer over WIA, WGA en ziektewet eigenrisicodragerverzekering


Collectief ongevallenverzekering 

Het kan gebeuren dat een medewerker blijvend letsel oploopt of zelfs overlijdt op de werkvloer. Met een collectieve ongevallenverzekering zijn je medewerkers (of nabestaanden) bij dit soort situaties verzekerd van financiële ondersteuning. Ook deze verzekering is steeds vaker een verplichting vanuit CAO. En ook vanuit de gedachte ‘goed werkgeverschap’ is een collectieve ongevallenverzekering goed om te overwegen.


> Vraag vrijblijvend een gesprek aan over een collectief ongevallenverzekering